דילוג לתוכן הראשי

פוסט אישי על אירוח ואוכל

הרבה פעמים אני מתארחת אצל משפחות שמכינות ארוחות מושקעות עם אוכל מעולה ומנחם והאמת היא שבכל פעם זה מרגש אותי מחדש. להאכיל אנשים זו זכות גדולה ולראות איך כולם מתאספים מסביב לשולחן אחד ונהנים ממנות ראשונות וסלטים, מרק משגע, בשרים, תוספות, קינוחים ועוגות זו פשוט חוויה מדהימה. אוכל מחבר בין אנשים, מאפשר להם להירגע, מאפשר להם להיות נינוחים, לדבר האחד עם השני וליהנות מהזמן שלהם ביחד. אוכל טעים הוא דבר נפלא לאלה שאוכלים אותו אבל הוא גם דבר נפלא לאלה שמכינים אותו. לא משנה אם מדובר בגבר או אישה שהכינו את האוכל, מי שאי פעם יצא לו להניח את האוכל שהוא הכין על שולחן העמוס בסועדים רעבים ומצפים ואז לראות כיצד תוך כמה דקות הכול מסתיים ונעלם ואת האנשים שסביב השולחן עם חיוכים על הפנים, מרגיש תחושה נפלאה של סיפוק ואושר גדול. אני לא אגזים אם אפילו אומר שהתחושה היא תחושה מרוממת ממש. כפי שאמרתי, להאכיל אנשים זו זכות גדולה והכיף הוא בכפל כפליים אם הם גם מלקקים לאחר מכן את האצבעות.




אז נכון, האמת צריכה להיאמר. כמות ההשקעה באוכל היא מטורפת ביחס לזמן ההנאה תכלס מהתוצר עצמו. כלומר, כל מי שבישל ארוחה או הכין מיני מטעמים ועוגות בעבר יודע - אנחנו משקיעים בהכנה של האוכל כל כך הרבה זמן, אנרגיה והאמת היא שגם די הרבה כסף... רק כדי שהוא כולו יגמר תוך כמה דקות מהרגע שהנחנו אותו על השולחן. אבל עדיין, יש בזה קסם. אני מניחה שהוא טמון אי שם באבולוציה היהודית שלנו, בארוחות השבת ובחגים, בעובדה שהגנטיקה לשנו היא אימהות יהודיות מפנקות ובהרגשה המדהימה של משפחה גדולה ואוהבת שמתאספת ביחד. אפשר לומר שמאז שאברהם ושרה הכניסו את המלאכים אל האוהל והגישו להם לשונות בחרדל (כן, כן, תקראו על זה, זה בהחלט מה שהם הגישו) השולחן שלנו מלא בכל טוב. ונראה שככל שעוברות השנים אנחנו רק מגלים עוד ועוד אפשרויות מרוממות שמעלות חיוך בלתי מוסבר על הפנים שלנו וגורמות לחיך שלנו להתענג מרוב אושר. נפלא להיות יהודים, נפלא לדעת כיצד להכין את כל הטוב המיטיב הזה. נפלא שיש לנו את הצורך והיכולת התורשתית להכין אוכל מעולה ולאכול אותו.


בהכנה של אוכל טוב יש להטוטנות, מי שמכין אוכל טוב ממש הוא אשף! מניחה שמכאן המילה שף.. בכל מקרה שיעורי לשון לחוד וענייני חך לחוד - להכין אוכל טוב ולאכול אותו זו הנאה עצומה. אני חושבת שכולנו מסכימים על כך. עכשיו אתם בטח חושבים לעצמכם אוקי, נכון, היא צודקת אבל האמת היא שכשמדובר במשפחה שלי, הם.. בא נאמר, לא משקיעים במיוחד. הרי בכל פעם כשאתם מגיעים להתארח אצל הילדים כדי לבקר את הנכדים שלכם הם במקרה הטוב יניחו על השולחן שניצלים, קציצות ופתיתים (כי זה מהילדים אוהבים). רחמנא ליצלן אם זה לא מספיק, את כל הטוב הזה הם טובלים במפלים של מיונז או קטשופ, מה שרק מעורר אצלכם את תחושת הבחילה. אז זהו - אל תאמרו נואש. אני כאן כדי לגלות לכם שאפשר גם אחרת. כל מה שתצטרכו לעשות זה את מה שאתם בכל מקרה יודעים איך לעשות כסבא וסבתא – לשכנע.



בפעם הבאה כשאתם מגיעים להתארח אצל הילדים שלכם כדי לבקר את הנכדים, פשוט קחו את הילד הילדה או הנכד או הנכדה שהאינטואיציה מספרת לכם עליו שלו ולאוכל יש קשר מיוחד יותר... והציעו לו או לה לקחת קורסי קונדיטוריה. טוב תעשו אם (במידה ואתם מתגוררים בירושלים) תציעו להם לעבור את הקורס בקמפוס הקולינרי בירושלים. אתם לא תתחרטו על זה. הקמפוס הקולינרי בירושלים הוא מקום לימודים מצויין שבו הם יוכלו לרכוש השכלה כוללת ומקיפה של איך לבשל או לאפות. הם ילמדו כיצד לבצע מתכונים פשוטים ומורכבים, כיצד לאפות מאפים, קינוחים מתוקים ומלוחים, עוגות, ביסקוויטים, שוקולדים ועוגיות. הם ילמדו שהכנה של המאכלים האלה דורשת סבלנות, יצירתיות ואהבה, הם ילמדו פרקטיקה ואסתטיקה, הם ילמדו שיטות עבודה שונות, שימוש נכון ואופטימלי במכשירים ובכלים מתקדמים, הם ילמדו אילו מצרכים יהיה עליהם לרכוש ויהפכו לבקיאים של ממש כנראה גם בתמחור שלהם. הם ילמדו על החשיבות של כמויות מדויקות שיבטיחו הצלחה בכל מה שהם יבחרו לעשות. כל זה כדי שבפעם הבאה שתגיעו להתארח, הם ישאירו את הקטשופ במקרר.



תגובות

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

חפשו גם בויקיפדיה

תוצאות חיפוש

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסע הטעמים סיור במטבח תאילנדי, איטלקי ומקסיקני

עולם המטבח הבינלאומי הוא כור היתוך של טעמים, טכניקות ומרכיבים שהתפתחו במשך מאות שנים על פני תרבויות שונות. חקר המטבחים הללו פותח צוהר אל ההיסטוריה, הגיאוגרפיה והמנהגים החברתיים של המדינות שבהן מקורם, ומספק חוויה חושית ותרבותית. בואו ונעשה סיור מרתק בין שלושה מאכלים בינלאומיים פופולריים: תאילנדי, איטלקי ומקסיקני, כל אחד ייחודי בדרכו שלו. מטבח תאילנדי: תערובת לוהטת של טעמים המטבח התאילנדי הוא 'פיוז'ן' נפיץ של טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים המשתלבים בהרמוניה בכל מנה. עשבי תיבול ותבלינים נועזים כמו עשב לימון, גלנגל, קפיר ליים ופלפל צ'ילי מוסיפים עומק לכל ביס, בעוד שהשימוש בחלב קוקוס ורוטב דגים מספק את הטעם אוממי שהוא תאילנדי מובהק. מעקב אחר המקורות וההשפעות ניתן לייחס את מקורות המטבח התאילנדי להשפעות ההודיות, הסיניות והאירופאיות שעיצבו אותו במשך מאות שנים. הקשר ההודי ניכר בשימוש בתבלינים ובקארי, בעוד שטכניקות כמו מוקפץ המשמשות בבישול הסיני עשו את דרכן למטבח התאילנדי. הסוחרים אירופאים הכניסו לאזור תפוחי אדמה וצ'ילי, וניתן לייחס את השימוש בעשבי תיבול טריים למנהגים ...

קורס קונדיטוריה אומנות המאפה, פנקו את החושים שלכם בהכנת מאפים מיוחדים

האם אתם מוכנים לצאת להרפתקה קולינרית שתפתה את בלוטות הטעם שלכם ותצית את התשוקה שלכם לקינוחים? הצצה לעולם הקסום של ייצור מאפים. בין אם אתם חולמים על יצירת קרואסונים עדינים, פשטידות מתקלפות או עוגות מורכבות, קורס קונדיטוריה יכול להיות השער שלכם לגילוי הסודות של צורת האמנות המענגת הזו. הצטרפו אלינו כשאנו מתעמקים בתחום המרתק של המאפים, בוחנים את ההנאות והתגמולים שמחכים לאלה שיבחרו לצאת למסע המענג הזה. אומנות הכנת המאפים המאפה, עם המרקמים העדינים, הצבעים התוססים והעיצובים המורכבים שלו, כבשו זה מכבר את לבם וחכיהם של חובבי אוכל ברחבי העולם. משכבות החמאתיות של קרואסון אפוי בצורה מושלמת ועד החלקה הקטיפתית של קרם ברולה קלאסי, כל ביס הוא תענוג חושי. אומנות הכנת המאפים היא שילוב של דיוק מדעי וכשרון אמנותי, כאשר כל מרכיב וטכניקה ממלאים תפקיד מכריע. זהו ממלכה קסומה שבה חמאה, קמח, סוכר וביצים הופכים ליצירות מעוררות תיאבון. על ידי הרשמה לקורס קונדיטוריה, אתם יכולים לחשוף את הסודות מאחורי הפינוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם ולפתח את הכישורים ליצור יצירות מופת קולינריות משלכם. רוצים גישה להמון מתכונים ...

שף בריאות ויועצי תזונה

בשנים האחרונות גובר הדגש על תזונה ואורח חיים בריא. כתוצאה מכך, הביקוש לשף בריאות ויועצי תזונה גדל משמעותית. אנשי מקצוע אלה עובדים עם יחידים וארגונים כדי ליצור ארוחות מזינות וטעימות המקדמות בריאות ורווחה. במאמר זה נחקור את התפקידים והאחריות של שפים בריאות ויועצי תזונה, כמו גם את חשיבותם בקידום חיים בריאים. שפים תזונתיים  שפים כאלה הם אנשי מקצוע קולינריים המתמחים ביצירת ארוחות בריאות ומזינות. הם עובדים עם יחידים, משפחות וארגונים כדי לפתח תוכניות ארוחות מותאמות אישית העונות על הצרכים והיעדים התזונתיים הספציפיים שלהם. הם משתמשים בידע שלהם בתזונה, מרכיבים וטכניקות בישול כדי ליצור ארוחות טעימות ומשביעות שגם טובות לגוף ולנפש כאחר. אחת מהאחריות העיקריות של אותם השפים היא ליצור תפריט תזונה מאוזנת עבור עבור אנשים שזקוקים. זה דורש הבנה מעמיקה של הצרכים התזונתיים של האדם או הארגון איתו הם עובדים. בנוסף, הם חייבים גם להיות בקיאים בהגבלות והעדפות תזונתיות שונות, כגון תזונה נטולת גלוטן, צמחונית וטבעונית. השפים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחותיהם כדי להבין את המטרות והיעדים שלהם. זה עשוי לכלול ...