דילוג לתוכן הראשי

סיפור נחמד על בחורה שסיימה קורס קונדיטוריה

אפרים ואני התארחנו השבת אצל משפחה של חברים מהצפון. הם אמרו שהם הזמינו אותנו כי כבר הרבה זמן לא התראינו אבל אם תשאלו אותי זו לא באמת הייתה הסיבה. לדעתי, ואמרתי את זה לאפרים, הם פשוט רצו להשוויץ בנכדה הצעירה שלהם שהגיעה לביקור מירושלים. הם התגאו בה ובמאכלים שהיא יודעת להכין אחרי שסיימה קורס קונדיטוריה וקולינריה. מה אני אומר לכם.. אומרים שהמטבח הוא הלב של הבית, והאמת היא שזה כנראה נכון כי הלב של אפרים ושלי התרחב בשבת הזו לממדים שלא תארנו לעצמנו שהוא יכול. והכל בגלל אמביציה של נערה צעירה אחת שלא ידעה דבר וחצי דבר על בישול או על אפייה אבל כשהיא נכנסת אל המטבח היום כדי לבשל לאנשים היקרים לה היא יודעת בדיוק מה היא עושה והיא עושה את זה מצוין.





האמת היא שלא ראינו את זה בא. כמו הרבה פעמים בעבר התאספנו ביחד מסביב לשולחן, שתינו קצת יין ושוחחנו על דה ועל הא. חלקנו סיפורים, התעדכנו במה שחדש ושמענו מהחברים שלנו ומהנכדים הצעירים על היוזמות שלהם, על הדעות הפוליטיות ועל המיומנויות החדשות שהם רכשו לעצמם בזמן הארוך שבו שלא התראינו. עד כאן הכל היה רגיל לחלוטין ולא מרגש במיוחד. כלומר, אנחנו אוהבים את הצפון ואת החברים שלנו אבל בגילנו המופלג גם ערב שקט בבית עושה את העבודה. אבל אז הגיע האוכל וזה שינה את הכול. אל השולחן הוגשו מנות שף של מסעדה. בחיי. הנערה הצעירה הכינה עוף בצנוברים וקרם שקדים, תפוחי אדמה בסילאן ודבש, סלט עלים ירוקים ובטטות, פשטידת רועים נימוחה ופאי בשר פריך ומנחם שהיו רק ההתחלה.


התבשילים היו טעימים ואפילו לא אגזים אם אומר מצוינים. היה ברור שהנכדה הצעירה שלהם למדה דבר או שניים על לבשל כמו שפית. כולנו היינו בהיי ולא רק מהיין.. חלק די גדול מהזמן היה שקט מסביב לשולחן. לא שקט של חוסר נוחות או שעמום אלא שקט של פליאה. כזה שקט נוצר מסביב לשולחן רק אם כל הסועדים שנמצאים מסביב לשולחן לא מסוגלים להפסיק לאכול את האוכל. אחרי כמה דקות של טעימות ושקט התחלנו להלל אותה על המנות העיקריות שהיא הכינה עבורנו. בתגובה, היא התרוממה ממקומה ונגשה אל המטבח, מוציאה משם בזה אחר זה מגוון מטעמים, עוגיות ועוגות מיוחדות בצבעים שהיו חוויה לעיניים וכשטעמנו! גן עדן. הכל היה נפלא ממש. כל קינוח היה מתוק ומדויק. אחרי סיימנו ללקק את האצבעות והצלחות נותרו ריקות ומבריקות לא נותרה לנו ברירה, היינו מוכרחים לשאול אותה על הקורסים שעברה.


היא סיפרה לנו באושר על כמה שזה נפלא לחלוק את התשוקה לאוכל עם אנשים נוספים ועל החוויה המיוחדת שעברה בקורס. היא צללה אתנו אל התרבויות, הטעמים, הצבעים והסיפורים המרתקים שעומדים מאחורי כל המנות שהיא הכינה. היא ספרה לנו על הקמפוס החדיש והמאובזר ועל צוות המורים המקצועי שעזר לה למצוא את השפית שבה, שאיפשר לה להעז ולחקור, לצבור ידע ואז לנסות וליישם אותו.

היא סיפרה לנו כיצד יצאה אחרי כל שיעור כשהיא שונה יותר. כיצד רכשה בכל פעם מעט יותר ביטחון במטבח עד שלבסוף הרגישה שזה בדיוק מה שהיא רוצה ואוהבת לעשות. היא אמרה שהקורסים הגשימו לה חלום ילדות משום שאוכל תמיד היה התשוקה השלה והיא תמיד תהתה כיצד להפוך את התשוקה הזו שלה לאוכל למקצוע שהיא תוכל להתפרנס ממנו. ושזה גם מה שבכוונתה לעשות.


כולנו ישבנו המומים מסביב לשולחן. או יותר נכון אפרים ואני היינו המומים, שאר המשפחה שלה כבר ידעה מכל זה. "ישנם המון קורסי קונדיטוריה בכל מקום בארץ" היא אמרה לנו כשהעיניים שלה נוצצות. "רובם מציעים לסטודנטים בכל הגילאים לרכוש מיומנויות בבישול ובאפייה לצד השכלה תיאורטית ורלוונטית שיכולה לעזור להם להתמקצע אבל הקורס הקולינרי בירושלים מלמד את הסטודנטים שלו כיצד להכין קינוחים ותבשילים ברמות הכי גבוהות שאפשר."


היא פיארה את המורים שלימדו אותה על טכניקות סודיות, טריקים וטיפים לבישול, אפייה, קישוט ועיטור, ואז הגדילה לעשות ואמרה שכל אחד יכול ללמוד לאפות ככה אם רק יקבל את ההדרכה הנכונה. כמובן שאפרים מיד הסתכל עלי.. ידעתי מהו חושב. הסתכלתי עליו בחזרה ואמרתי לו בחיוך, בקול מספיק חלש כדי שזה יהיה בינינו אבל מספיק חזק כדי שכל הנוכחים בחדר ישמעו "נו באמת אפרים.. לא מלמדים כלב זקן טריקים חדשים." הוא השפיל את המבט בעצב. "אבל" אמרתי לו, "לנכדה הצעירה שלנו יש יום הולדת בקרוב ואני חושבת שקורס קונדיטוריה יכול להיות מתנה מופלאה שגם היא וגם אנחנו נהנה ממנה במיוחד." כולם צחקו. גם אפרים שהסכים איתי אגב כי כשחזרנו מהאירוח התקשרנו אליה והודענו לה ששילמנו לה על קורס קונדיטוריה באהבה רבה. בינינו, גם אם היא תחליט שלא להפוך את זה לבסוף למקצוע. אנחנו נהנה מההפקר והיא תהנה מצוות מורים שידריך אותה, יעורר בה השראה וייתן לה את הביטחון להעז ולנסות.

תגובות

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

חפשו גם בויקיפדיה

תוצאות חיפוש

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסע הטעמים סיור במטבח תאילנדי, איטלקי ומקסיקני

עולם המטבח הבינלאומי הוא כור היתוך של טעמים, טכניקות ומרכיבים שהתפתחו במשך מאות שנים על פני תרבויות שונות. חקר המטבחים הללו פותח צוהר אל ההיסטוריה, הגיאוגרפיה והמנהגים החברתיים של המדינות שבהן מקורם, ומספק חוויה חושית ותרבותית. בואו ונעשה סיור מרתק בין שלושה מאכלים בינלאומיים פופולריים: תאילנדי, איטלקי ומקסיקני, כל אחד ייחודי בדרכו שלו. מטבח תאילנדי: תערובת לוהטת של טעמים המטבח התאילנדי הוא 'פיוז'ן' נפיץ של טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים המשתלבים בהרמוניה בכל מנה. עשבי תיבול ותבלינים נועזים כמו עשב לימון, גלנגל, קפיר ליים ופלפל צ'ילי מוסיפים עומק לכל ביס, בעוד שהשימוש בחלב קוקוס ורוטב דגים מספק את הטעם אוממי שהוא תאילנדי מובהק. מעקב אחר המקורות וההשפעות ניתן לייחס את מקורות המטבח התאילנדי להשפעות ההודיות, הסיניות והאירופאיות שעיצבו אותו במשך מאות שנים. הקשר ההודי ניכר בשימוש בתבלינים ובקארי, בעוד שטכניקות כמו מוקפץ המשמשות בבישול הסיני עשו את דרכן למטבח התאילנדי. הסוחרים אירופאים הכניסו לאזור תפוחי אדמה וצ'ילי, וניתן לייחס את השימוש בעשבי תיבול טריים למנהגים ...

קורס קונדיטוריה אומנות המאפה, פנקו את החושים שלכם בהכנת מאפים מיוחדים

האם אתם מוכנים לצאת להרפתקה קולינרית שתפתה את בלוטות הטעם שלכם ותצית את התשוקה שלכם לקינוחים? הצצה לעולם הקסום של ייצור מאפים. בין אם אתם חולמים על יצירת קרואסונים עדינים, פשטידות מתקלפות או עוגות מורכבות, קורס קונדיטוריה יכול להיות השער שלכם לגילוי הסודות של צורת האמנות המענגת הזו. הצטרפו אלינו כשאנו מתעמקים בתחום המרתק של המאפים, בוחנים את ההנאות והתגמולים שמחכים לאלה שיבחרו לצאת למסע המענג הזה. אומנות הכנת המאפים המאפה, עם המרקמים העדינים, הצבעים התוססים והעיצובים המורכבים שלו, כבשו זה מכבר את לבם וחכיהם של חובבי אוכל ברחבי העולם. משכבות החמאתיות של קרואסון אפוי בצורה מושלמת ועד החלקה הקטיפתית של קרם ברולה קלאסי, כל ביס הוא תענוג חושי. אומנות הכנת המאפים היא שילוב של דיוק מדעי וכשרון אמנותי, כאשר כל מרכיב וטכניקה ממלאים תפקיד מכריע. זהו ממלכה קסומה שבה חמאה, קמח, סוכר וביצים הופכים ליצירות מעוררות תיאבון. על ידי הרשמה לקורס קונדיטוריה, אתם יכולים לחשוף את הסודות מאחורי הפינוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם ולפתח את הכישורים ליצור יצירות מופת קולינריות משלכם. רוצים גישה להמון מתכונים ...

שף בריאות ויועצי תזונה

בשנים האחרונות גובר הדגש על תזונה ואורח חיים בריא. כתוצאה מכך, הביקוש לשף בריאות ויועצי תזונה גדל משמעותית. אנשי מקצוע אלה עובדים עם יחידים וארגונים כדי ליצור ארוחות מזינות וטעימות המקדמות בריאות ורווחה. במאמר זה נחקור את התפקידים והאחריות של שפים בריאות ויועצי תזונה, כמו גם את חשיבותם בקידום חיים בריאים. שפים תזונתיים  שפים כאלה הם אנשי מקצוע קולינריים המתמחים ביצירת ארוחות בריאות ומזינות. הם עובדים עם יחידים, משפחות וארגונים כדי לפתח תוכניות ארוחות מותאמות אישית העונות על הצרכים והיעדים התזונתיים הספציפיים שלהם. הם משתמשים בידע שלהם בתזונה, מרכיבים וטכניקות בישול כדי ליצור ארוחות טעימות ומשביעות שגם טובות לגוף ולנפש כאחר. אחת מהאחריות העיקריות של אותם השפים היא ליצור תפריט תזונה מאוזנת עבור עבור אנשים שזקוקים. זה דורש הבנה מעמיקה של הצרכים התזונתיים של האדם או הארגון איתו הם עובדים. בנוסף, הם חייבים גם להיות בקיאים בהגבלות והעדפות תזונתיות שונות, כגון תזונה נטולת גלוטן, צמחונית וטבעונית. השפים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחותיהם כדי להבין את המטרות והיעדים שלהם. זה עשוי לכלול ...