דילוג לתוכן הראשי

למקם את תחום הקולינריה בקדמת הבמה הלימודית – כל מה שרציתם לדעת על קורסי בישול

בשנים האחרונות אנו עדים להפיכתו של עולם הקולינריה לתופעה חברתית רחבה. בתוך כך, בין היתר, ניתן להצביע על קיומן של תכניות בישול רבות המשודרות באופן תדיר בערוצי הטלוויזיה הפופולריים, קיומן של מסעדות גורמה רבות המשויכות לענף המשגשג של המטבח העילי, כמו גם למבחר הרחב של קורסים לבישול אשר מוצעים לקהל המעוניין בהעשרת הידע בעולם הקולינריה ולהתנסות בטכניקות בישול מגוונות.




במידה וגם אתם מעוניינים בהרחבת הידע שלכם בעולם הבישול – בין אם מדובר בעולם הבישול המקצועי ובין אם מדובר במטבח הביתי – הגעתם למקום הנכון.

קורס לבישול – האם הדבר מתאים לכל אחד?

כאמור, עולם קורסי הבישול צבר תאוצה במהלך השנים האחרונות, וכיום ניתן להצביע על מבחר רחב של קורסי בישול המוצעים לקהל הרחב.

לרוב, קורסי הבישול השונים המוצעים מחולקים על פי רמות – החל מקורסים לבשלנים מתחילים וחובבנים, קורסי בישול למתקדמים, וכלה בקורסי בישול מקצועיים בבתי ספר מקצועיים לקולינריה. לאור זאת, נראה כי כל אדם המעוניין להרחיב את הידע בתחום הקולינריה ולהתנסות בטכניקות שונות לבישול, עשוי למצוא את מקומו במי מקורסי הבישול הרבים המוצעים כיום, בהתאם לרמת הידע שלו בתחום ואופי החוויה בה הוא מעוניין (שמא מדובר בחוויה קולינרית לימודית ומקצועית לשם השתלבות מקצועית בתחום בעתיד – בין אם על ידי ביצוע הסבה מקצועית ובין אם מדובר בטבחים מתחילים – ולחילופין, למידה והעמקה בתחום כחלק מפעילות קולינרית חווייתית).

מה נכלל בקורסים לבישול?

התוכן הנכלל בקורסי הבישול השונים משתנה בין מוסד למוסד, בהתאם לאופי המוסד וחזונו הלימודי בתחום הקולינריה ובהתאם לרמות הקורסים השונות. עם זאת, ניתן להצביע על נושאים בסיסיים שלרוב יכללו בכל קורסי הבישול והקונדיטוריה הבסיסיים, דוגמת יסודות הבישול והאפייה וטכניקות בישול ואפייה קלאסיות, לצד עבודה עם חומרי גלם מרכזיים (בשר, לחם וכדומה). לקורסים מתקדמים יותר מתווספים לימודים מעשיים הכוללים התנסות ולמידה של טכניקות בישול ואפייה חדשניות, התמקדות בחומרי גלם נוספים, התמקדות בטרנדים קולינריים בינלאומיים עכשוויים, כמו גם תוכן המכוון להכשרת טבחים לעבודה מקצועית בתחום על מנת להבטיח את השתלבותם בתחום בעתיד.

בחלק מבתי הספר לבישול, ניתן דגש גם להיבט הפרקטי של הלימודים. בתוך כך, תיהנו מסיוע בהכוונה מקצועית לאחר גמר הלימודים, סדנאות לניהול והקמת עסק, קורסים המכשירים תלמידים לייעוץ בתחום התזונה והקולינריה וכיוצא באלה.

כמו כן, מרבית הקורסים המקצועיים בתחום נהנים מהכרה בינלאומית בתחום של איגוד השפים הבינלאומי (WACS), כמו גם מהכרה של איגוד השפים הישראלי (ICC).

מדוע כדאי לכם לעשות קורס לבישול בקמפוס הקולינרי?

אם אתם מעוניינים בקורס בישול בירושלים, הקמפוס הקולינרי – בית הספר הגבוה למקצועות הקולינריה הוא המקום בשבילכם.

הקמפוס הקולינרי הוקם מתוך מטרה להנגיש את לימודי הקולינריה המקצועיים גם למגזר החרדי. בתוך כך, אנו מציעים מבחר רחב של שיעורי בישול בכשרות מהודרת, במטבחים כשרים, מאובזרים וחדישים ובהפרדה מלאה לגברים ולנשים. כל זאת, תוך התעדכנות בטרנדים בינלאומיים בעולם הקולינריה המקצועית, הכרה בינלאומית של הלימודים בקמפוס בידי איגוד השפים הבינלאומי, הוראה בלתי מתפשרת שנעשית על ידי צוות של שפים מובילים מהמגזר החרדי והנחייתו האישית של כל תלמיד ובוגר גם לאחר סיום לימודיו – באמצעות מחלקת ההשמה של הקמפוס, הפעילה בכל עת עבור השפים בוגרי הלימודים בקמפוס ומשקפת את ההיבט הפרקטי עליו מושם דגש רב בקמפוס.

הצטרפו אלינו – יחד נמשיך להפיץ את הבשורה כי ניתן ללמוד ולבשל גם גורמה כשר ומהודר.

תגובות

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

חפשו גם בויקיפדיה

תוצאות חיפוש

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסע הטעמים סיור במטבח תאילנדי, איטלקי ומקסיקני

עולם המטבח הבינלאומי הוא כור היתוך של טעמים, טכניקות ומרכיבים שהתפתחו במשך מאות שנים על פני תרבויות שונות. חקר המטבחים הללו פותח צוהר אל ההיסטוריה, הגיאוגרפיה והמנהגים החברתיים של המדינות שבהן מקורם, ומספק חוויה חושית ותרבותית. בואו ונעשה סיור מרתק בין שלושה מאכלים בינלאומיים פופולריים: תאילנדי, איטלקי ומקסיקני, כל אחד ייחודי בדרכו שלו. מטבח תאילנדי: תערובת לוהטת של טעמים המטבח התאילנדי הוא 'פיוז'ן' נפיץ של טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים המשתלבים בהרמוניה בכל מנה. עשבי תיבול ותבלינים נועזים כמו עשב לימון, גלנגל, קפיר ליים ופלפל צ'ילי מוסיפים עומק לכל ביס, בעוד שהשימוש בחלב קוקוס ורוטב דגים מספק את הטעם אוממי שהוא תאילנדי מובהק. מעקב אחר המקורות וההשפעות ניתן לייחס את מקורות המטבח התאילנדי להשפעות ההודיות, הסיניות והאירופאיות שעיצבו אותו במשך מאות שנים. הקשר ההודי ניכר בשימוש בתבלינים ובקארי, בעוד שטכניקות כמו מוקפץ המשמשות בבישול הסיני עשו את דרכן למטבח התאילנדי. הסוחרים אירופאים הכניסו לאזור תפוחי אדמה וצ'ילי, וניתן לייחס את השימוש בעשבי תיבול טריים למנהגים ...

קורס קונדיטוריה אומנות המאפה, פנקו את החושים שלכם בהכנת מאפים מיוחדים

האם אתם מוכנים לצאת להרפתקה קולינרית שתפתה את בלוטות הטעם שלכם ותצית את התשוקה שלכם לקינוחים? הצצה לעולם הקסום של ייצור מאפים. בין אם אתם חולמים על יצירת קרואסונים עדינים, פשטידות מתקלפות או עוגות מורכבות, קורס קונדיטוריה יכול להיות השער שלכם לגילוי הסודות של צורת האמנות המענגת הזו. הצטרפו אלינו כשאנו מתעמקים בתחום המרתק של המאפים, בוחנים את ההנאות והתגמולים שמחכים לאלה שיבחרו לצאת למסע המענג הזה. אומנות הכנת המאפים המאפה, עם המרקמים העדינים, הצבעים התוססים והעיצובים המורכבים שלו, כבשו זה מכבר את לבם וחכיהם של חובבי אוכל ברחבי העולם. משכבות החמאתיות של קרואסון אפוי בצורה מושלמת ועד החלקה הקטיפתית של קרם ברולה קלאסי, כל ביס הוא תענוג חושי. אומנות הכנת המאפים היא שילוב של דיוק מדעי וכשרון אמנותי, כאשר כל מרכיב וטכניקה ממלאים תפקיד מכריע. זהו ממלכה קסומה שבה חמאה, קמח, סוכר וביצים הופכים ליצירות מעוררות תיאבון. על ידי הרשמה לקורס קונדיטוריה, אתם יכולים לחשוף את הסודות מאחורי הפינוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם ולפתח את הכישורים ליצור יצירות מופת קולינריות משלכם. רוצים גישה להמון מתכונים ...

שף בריאות ויועצי תזונה

בשנים האחרונות גובר הדגש על תזונה ואורח חיים בריא. כתוצאה מכך, הביקוש לשף בריאות ויועצי תזונה גדל משמעותית. אנשי מקצוע אלה עובדים עם יחידים וארגונים כדי ליצור ארוחות מזינות וטעימות המקדמות בריאות ורווחה. במאמר זה נחקור את התפקידים והאחריות של שפים בריאות ויועצי תזונה, כמו גם את חשיבותם בקידום חיים בריאים. שפים תזונתיים  שפים כאלה הם אנשי מקצוע קולינריים המתמחים ביצירת ארוחות בריאות ומזינות. הם עובדים עם יחידים, משפחות וארגונים כדי לפתח תוכניות ארוחות מותאמות אישית העונות על הצרכים והיעדים התזונתיים הספציפיים שלהם. הם משתמשים בידע שלהם בתזונה, מרכיבים וטכניקות בישול כדי ליצור ארוחות טעימות ומשביעות שגם טובות לגוף ולנפש כאחר. אחת מהאחריות העיקריות של אותם השפים היא ליצור תפריט תזונה מאוזנת עבור עבור אנשים שזקוקים. זה דורש הבנה מעמיקה של הצרכים התזונתיים של האדם או הארגון איתו הם עובדים. בנוסף, הם חייבים גם להיות בקיאים בהגבלות והעדפות תזונתיות שונות, כגון תזונה נטולת גלוטן, צמחונית וטבעונית. השפים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחותיהם כדי להבין את המטרות והיעדים שלהם. זה עשוי לכלול ...