בשנים האחרונות אנו עדים להפיכתו של עולם הקולינריה לתופעה חברתית רחבה. בתוך כך, בין היתר, ניתן להצביע על קיומן של תכניות בישול רבות המשודרות באופן תדיר בערוצי הטלוויזיה הפופולריים, קיומן של מסעדות גורמה רבות המשויכות לענף המשגשג של המטבח העילי, כמו גם למבחר הרחב של קורסים לבישול אשר מוצעים לקהל המעוניין בהעשרת הידע בעולם הקולינריה ולהתנסות בטכניקות בישול מגוונות.
במידה וגם אתם מעוניינים בהרחבת הידע שלכם בעולם הבישול – בין אם מדובר בעולם הבישול המקצועי ובין אם מדובר במטבח הביתי – הגעתם למקום הנכון.
לרוב, קורסי הבישול השונים המוצעים מחולקים על פי רמות – החל מקורסים לבשלנים מתחילים וחובבנים, קורסי בישול למתקדמים, וכלה בקורסי בישול מקצועיים בבתי ספר מקצועיים לקולינריה. לאור זאת, נראה כי כל אדם המעוניין להרחיב את הידע בתחום הקולינריה ולהתנסות בטכניקות שונות לבישול, עשוי למצוא את מקומו במי מקורסי הבישול הרבים המוצעים כיום, בהתאם לרמת הידע שלו בתחום ואופי החוויה בה הוא מעוניין (שמא מדובר בחוויה קולינרית לימודית ומקצועית לשם השתלבות מקצועית בתחום בעתיד – בין אם על ידי ביצוע הסבה מקצועית ובין אם מדובר בטבחים מתחילים – ולחילופין, למידה והעמקה בתחום כחלק מפעילות קולינרית חווייתית).
בחלק מבתי הספר לבישול, ניתן דגש גם להיבט הפרקטי של הלימודים. בתוך כך, תיהנו מסיוע בהכוונה מקצועית לאחר גמר הלימודים, סדנאות לניהול והקמת עסק, קורסים המכשירים תלמידים לייעוץ בתחום התזונה והקולינריה וכיוצא באלה.
כמו כן, מרבית הקורסים המקצועיים בתחום נהנים מהכרה בינלאומית בתחום של איגוד השפים הבינלאומי (WACS), כמו גם מהכרה של איגוד השפים הישראלי (ICC).
הקמפוס הקולינרי הוקם מתוך מטרה להנגיש את לימודי הקולינריה המקצועיים גם למגזר החרדי. בתוך כך, אנו מציעים מבחר רחב של שיעורי בישול בכשרות מהודרת, במטבחים כשרים, מאובזרים וחדישים ובהפרדה מלאה לגברים ולנשים. כל זאת, תוך התעדכנות בטרנדים בינלאומיים בעולם הקולינריה המקצועית, הכרה בינלאומית של הלימודים בקמפוס בידי איגוד השפים הבינלאומי, הוראה בלתי מתפשרת שנעשית על ידי צוות של שפים מובילים מהמגזר החרדי והנחייתו האישית של כל תלמיד ובוגר גם לאחר סיום לימודיו – באמצעות מחלקת ההשמה של הקמפוס, הפעילה בכל עת עבור השפים בוגרי הלימודים בקמפוס ומשקפת את ההיבט הפרקטי עליו מושם דגש רב בקמפוס.
הצטרפו אלינו – יחד נמשיך להפיץ את הבשורה כי ניתן ללמוד ולבשל גם גורמה כשר ומהודר.
במידה וגם אתם מעוניינים בהרחבת הידע שלכם בעולם הבישול – בין אם מדובר בעולם הבישול המקצועי ובין אם מדובר במטבח הביתי – הגעתם למקום הנכון.
קורס לבישול – האם הדבר מתאים לכל אחד?
כאמור, עולם קורסי הבישול צבר תאוצה במהלך השנים האחרונות, וכיום ניתן להצביע על מבחר רחב של קורסי בישול המוצעים לקהל הרחב.לרוב, קורסי הבישול השונים המוצעים מחולקים על פי רמות – החל מקורסים לבשלנים מתחילים וחובבנים, קורסי בישול למתקדמים, וכלה בקורסי בישול מקצועיים בבתי ספר מקצועיים לקולינריה. לאור זאת, נראה כי כל אדם המעוניין להרחיב את הידע בתחום הקולינריה ולהתנסות בטכניקות שונות לבישול, עשוי למצוא את מקומו במי מקורסי הבישול הרבים המוצעים כיום, בהתאם לרמת הידע שלו בתחום ואופי החוויה בה הוא מעוניין (שמא מדובר בחוויה קולינרית לימודית ומקצועית לשם השתלבות מקצועית בתחום בעתיד – בין אם על ידי ביצוע הסבה מקצועית ובין אם מדובר בטבחים מתחילים – ולחילופין, למידה והעמקה בתחום כחלק מפעילות קולינרית חווייתית).
מה נכלל בקורסים לבישול?
התוכן הנכלל בקורסי הבישול השונים משתנה בין מוסד למוסד, בהתאם לאופי המוסד וחזונו הלימודי בתחום הקולינריה ובהתאם לרמות הקורסים השונות. עם זאת, ניתן להצביע על נושאים בסיסיים שלרוב יכללו בכל קורסי הבישול והקונדיטוריה הבסיסיים, דוגמת יסודות הבישול והאפייה וטכניקות בישול ואפייה קלאסיות, לצד עבודה עם חומרי גלם מרכזיים (בשר, לחם וכדומה). לקורסים מתקדמים יותר מתווספים לימודים מעשיים הכוללים התנסות ולמידה של טכניקות בישול ואפייה חדשניות, התמקדות בחומרי גלם נוספים, התמקדות בטרנדים קולינריים בינלאומיים עכשוויים, כמו גם תוכן המכוון להכשרת טבחים לעבודה מקצועית בתחום על מנת להבטיח את השתלבותם בתחום בעתיד.בחלק מבתי הספר לבישול, ניתן דגש גם להיבט הפרקטי של הלימודים. בתוך כך, תיהנו מסיוע בהכוונה מקצועית לאחר גמר הלימודים, סדנאות לניהול והקמת עסק, קורסים המכשירים תלמידים לייעוץ בתחום התזונה והקולינריה וכיוצא באלה.
כמו כן, מרבית הקורסים המקצועיים בתחום נהנים מהכרה בינלאומית בתחום של איגוד השפים הבינלאומי (WACS), כמו גם מהכרה של איגוד השפים הישראלי (ICC).
מדוע כדאי לכם לעשות קורס לבישול בקמפוס הקולינרי?
אם אתם מעוניינים בקורס בישול בירושלים, הקמפוס הקולינרי – בית הספר הגבוה למקצועות הקולינריה הוא המקום בשבילכם.הקמפוס הקולינרי הוקם מתוך מטרה להנגיש את לימודי הקולינריה המקצועיים גם למגזר החרדי. בתוך כך, אנו מציעים מבחר רחב של שיעורי בישול בכשרות מהודרת, במטבחים כשרים, מאובזרים וחדישים ובהפרדה מלאה לגברים ולנשים. כל זאת, תוך התעדכנות בטרנדים בינלאומיים בעולם הקולינריה המקצועית, הכרה בינלאומית של הלימודים בקמפוס בידי איגוד השפים הבינלאומי, הוראה בלתי מתפשרת שנעשית על ידי צוות של שפים מובילים מהמגזר החרדי והנחייתו האישית של כל תלמיד ובוגר גם לאחר סיום לימודיו – באמצעות מחלקת ההשמה של הקמפוס, הפעילה בכל עת עבור השפים בוגרי הלימודים בקמפוס ומשקפת את ההיבט הפרקטי עליו מושם דגש רב בקמפוס.
הצטרפו אלינו – יחד נמשיך להפיץ את הבשורה כי ניתן ללמוד ולבשל גם גורמה כשר ומהודר.

תגובות
הוסף רשומת תגובה