ישנם סוגים רבים ושונים של בשר בקר שתוכלו לבשל במנגל, בתנור או במעשנת. בפוסט זה בבלוג, נדון בסוגים השונים של בשר בקר וניתן לך טיפים כיצד לבשל אותם. אנו נספק גם מתכונים לכמה מנות טעימות שתוכלו להכין עם בשר בקר!
סוגי בשר בקר:
ישנם סוגים רבים ושונים של בשר בקר שתוכלו לבשל במנגל, בתנור או במעשנת. הסוגים הנפוצים ביותר של בשר בקר הם ריבייה, שקדים, סטייק פלנק וצ'אק צלי. בפוסט הבא רציתי לכתוב לכם תיאור של כמה מסוגי בשר בקר האהובים עלי.
4 הסוגים שלי -
ריבייז (Ribeye) – זה נתח פרימיום של בשר בקר המגיע מחלק של צלעות הפרה. הם מלאים ועשירים בשומן, מה שהופך אותם לעסיסיים ובעלי טעם מהמם בבישול. את נתח הריבייז עדיף לצלות או כמובן לבשל במנגל או בתנור.
שקדים - שקדי בשר הם עוד סוג של נתח פרימיום של בקר שמגיע מחלק החלציים (ירכיים, מותניים; אזור המפשעה ) של הפרה. הם מאוד רכים ועסיסיים, ועדיף לצלות או לצלות במנגל או בתנור
סטייק פלנק - סטייק פלנק (מס' 17) הוא נתח בקר פחות יקר שמגיע מחלק של בין הרגליים האחוריות לקיבה של הפרה. זהו נתח בשר קשה יותר, אבל הוא מלא בטעם. את סטייק הפלנק עדיף לצלות או לעשן במעשנת.
צלי צ'אך או צ'אק - צלי צ'אך הם נתח בקר זול יותר שמגיע מחלק מחלקו האחורי של הפרה. הם לא רכים כמו נתחי בקר אחרים, אבל הם מלאי טעם. את הצלי עדיף לצלות במנגל או בתנור.
-אם אתם מעשנים בשר בקר במעשנת, הקפידו להשתמש בחום נמוך ולבשל את הבשר לאט. זה יבטיח שהבשר מבושל בצורה אחידה ולא יהיה קשה.
-כאשר מבשלים בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, הקפידו להשתמש במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר. הטמפרטורות המומלצות לסוגים שונים של בשר בקר הן כדלקמן:
נתח ריבייז: 62 מעלות
סטייק פלנק: 62 מעלות
צלי צ'אך: 125 מעלות
יוטיוב (כמובן) - ששם יש הרבה הדרכות בישול נהדרות שיכולות ללמד אתכם איך לבשל בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. לדוג' הסדנא הזו לצפייה ביוטיוב
סדנאות בשר- לא חייב לקחת ממש קורס שלם אלא ניתן לעשות סדנה קצרת מועד (לפעמים גם בחינם) שתיתן לכם ערך וידע רב על הכנת בשר כמו המקצוענים לדוג' הסדנא הבאה - סדנת בשר בקמפוס הקולינרי.
חברים ובני משפחה- בקשו מחברים ובני משפחה טיפים לבישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. אולי יש להם כמה מתכונים נהדרים שאתה יכול לנסות. במיוחד פה בישראל שהחבר של החבר של החבר הוא בטוח איזה שף J
-קורס בישול: אם אתה רוצה ללמוד עוד על בישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, שקול לקחת קורס בישול. זוהי דרך מצוינת, יעילה וזריזה ללמוד ממומחים ולשפר את כישורי הבישול שלכם. במיוחד אם אתם מאלה שמזמנים הרבה משפחה וחברים בשבתות וחגים ועניין האירוח חשוב אצלכם, דווקא סדנא או קורס יכולים להתאים ממש לצרכים שלכם.
סוגי בשר בקר:
ישנם סוגים רבים ושונים של בשר בקר שתוכלו לבשל במנגל, בתנור או במעשנת. הסוגים הנפוצים ביותר של בשר בקר הם ריבייה, שקדים, סטייק פלנק וצ'אק צלי. בפוסט הבא רציתי לכתוב לכם תיאור של כמה מסוגי בשר בקר האהובים עלי.
4 הסוגים שלי -
ריבייז (Ribeye) – זה נתח פרימיום של בשר בקר המגיע מחלק של צלעות הפרה. הם מלאים ועשירים בשומן, מה שהופך אותם לעסיסיים ובעלי טעם מהמם בבישול. את נתח הריבייז עדיף לצלות או כמובן לבשל במנגל או בתנור.
שקדים - שקדי בשר הם עוד סוג של נתח פרימיום של בקר שמגיע מחלק החלציים (ירכיים, מותניים; אזור המפשעה ) של הפרה. הם מאוד רכים ועסיסיים, ועדיף לצלות או לצלות במנגל או בתנור
סטייק פלנק - סטייק פלנק (מס' 17) הוא נתח בקר פחות יקר שמגיע מחלק של בין הרגליים האחוריות לקיבה של הפרה. זהו נתח בשר קשה יותר, אבל הוא מלא בטעם. את סטייק הפלנק עדיף לצלות או לעשן במעשנת.
צלי צ'אך או צ'אק - צלי צ'אך הם נתח בקר זול יותר שמגיע מחלק מחלקו האחורי של הפרה. הם לא רכים כמו נתחי בקר אחרים, אבל הם מלאי טעם. את הצלי עדיף לצלות במנגל או בתנור.
טיפים לבישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת:
-חשוב מאוד לוודא שבצלייה או צליית בקר במנגל או בתנור, שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני הבישול. זה יעזור להבטיח שהבשר יתבשל באופן שווה ולא חלקים חלקים בגלל אזורים קרים/חמים-אם אתם מעשנים בשר בקר במעשנת, הקפידו להשתמש בחום נמוך ולבשל את הבשר לאט. זה יבטיח שהבשר מבושל בצורה אחידה ולא יהיה קשה.
-כאשר מבשלים בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, הקפידו להשתמש במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר. הטמפרטורות המומלצות לסוגים שונים של בשר בקר הן כדלקמן:
נתח ריבייז: 62 מעלות
סטייק פלנק: 62 מעלות
צלי צ'אך: 125 מעלות
היכן ניתן ללמוד עוד על בישול בשר
אני ממליץ לכם לבדוק את האפשרויות הבאות:יוטיוב (כמובן) - ששם יש הרבה הדרכות בישול נהדרות שיכולות ללמד אתכם איך לבשל בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. לדוג' הסדנא הזו לצפייה ביוטיוב
סדנאות בשר- לא חייב לקחת ממש קורס שלם אלא ניתן לעשות סדנה קצרת מועד (לפעמים גם בחינם) שתיתן לכם ערך וידע רב על הכנת בשר כמו המקצוענים לדוג' הסדנא הבאה - סדנת בשר בקמפוס הקולינרי.
חברים ובני משפחה- בקשו מחברים ובני משפחה טיפים לבישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. אולי יש להם כמה מתכונים נהדרים שאתה יכול לנסות. במיוחד פה בישראל שהחבר של החבר של החבר הוא בטוח איזה שף J
-קורס בישול: אם אתה רוצה ללמוד עוד על בישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, שקול לקחת קורס בישול. זוהי דרך מצוינת, יעילה וזריזה ללמוד ממומחים ולשפר את כישורי הבישול שלכם. במיוחד אם אתם מאלה שמזמנים הרבה משפחה וחברים בשבתות וחגים ועניין האירוח חשוב אצלכם, דווקא סדנא או קורס יכולים להתאים ממש לצרכים שלכם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה