דילוג לתוכן הראשי

סוגי בשר שאני אוהב ואיך כדאי לבשל אותו

ישנם סוגים רבים ושונים של בשר בקר שתוכלו לבשל במנגל, בתנור או במעשנת. בפוסט זה בבלוג, נדון בסוגים השונים של בשר בקר וניתן לך טיפים כיצד לבשל אותם. אנו נספק גם מתכונים לכמה מנות טעימות שתוכלו להכין עם בשר בקר!



סוגי בשר בקר:

ישנם סוגים רבים ושונים של בשר בקר שתוכלו לבשל במנגל, בתנור או במעשנת. הסוגים הנפוצים ביותר של בשר בקר הם ריבייה, שקדים, סטייק פלנק וצ'אק צלי. בפוסט הבא רציתי לכתוב לכם תיאור של כמה מסוגי בשר בקר האהובים עלי.

4 הסוגים שלי - 

ריבייז (Ribeye) – זה נתח פרימיום של בשר בקר המגיע מחלק של צלעות הפרה. הם מלאים ועשירים בשומן, מה שהופך אותם לעסיסיים ובעלי טעם מהמם בבישול. את נתח הריבייז עדיף לצלות או כמובן לבשל במנגל או בתנור.

שקדים - שקדי בשר הם עוד סוג של נתח פרימיום של בקר שמגיע מחלק החלציים (ירכיים, מותניים; אזור המפשעה ) של הפרה. הם מאוד רכים ועסיסיים, ועדיף לצלות או לצלות במנגל או בתנור

סטייק פלנק -  סטייק פלנק (מס' 17) הוא נתח בקר פחות יקר שמגיע מחלק של בין הרגליים האחוריות לקיבה של הפרה. זהו נתח בשר קשה יותר, אבל הוא מלא בטעם. את סטייק הפלנק עדיף לצלות או לעשן במעשנת.

צלי צ'אך או צ'אק -  צלי צ'אך הם נתח בקר זול יותר שמגיע מחלק מחלקו האחורי של הפרה. הם לא רכים כמו נתחי בקר אחרים, אבל הם מלאי טעם. את הצלי עדיף לצלות במנגל או בתנור.

טיפים לבישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת:

-חשוב מאוד לוודא שבצלייה או צליית בקר במנגל או בתנור, שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני הבישול. זה יעזור להבטיח שהבשר יתבשל באופן שווה ולא חלקים חלקים בגלל אזורים קרים/חמים

-אם אתם מעשנים בשר בקר במעשנת, הקפידו להשתמש בחום נמוך ולבשל את הבשר לאט. זה יבטיח שהבשר מבושל בצורה אחידה ולא יהיה קשה.

-כאשר מבשלים בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, הקפידו להשתמש במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר. הטמפרטורות המומלצות לסוגים שונים של בשר בקר הן כדלקמן:

נתח ריבייז: 62 מעלות

סטייק פלנק: 62 מעלות

צלי צ'אך: 125 מעלות

היכן ניתן ללמוד עוד על בישול בשר

אני ממליץ לכם לבדוק את האפשרויות הבאות:
יוטיוב (כמובן) - ששם יש הרבה הדרכות בישול נהדרות שיכולות ללמד אתכם איך לבשל בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. לדוג' הסדנא הזו לצפייה ביוטיוב 

סדנאות בשר- לא חייב לקחת ממש קורס שלם אלא ניתן לעשות סדנה קצרת מועד (לפעמים גם בחינם) שתיתן לכם ערך וידע רב על הכנת בשר כמו המקצוענים לדוג' הסדנא הבאה - סדנת בשר בקמפוס הקולינרי

חברים ובני משפחה- בקשו מחברים ובני משפחה טיפים לבישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת. אולי יש להם כמה מתכונים נהדרים שאתה יכול לנסות. במיוחד פה בישראל שהחבר של החבר של החבר הוא בטוח איזה שף J



-קורס בישול: אם אתה רוצה ללמוד עוד על בישול בשר בקר במנגל, בתנור או במעשנת, שקול לקחת קורס בישול. זוהי דרך מצוינת, יעילה וזריזה ללמוד ממומחים ולשפר את כישורי הבישול שלכם. במיוחד אם אתם מאלה שמזמנים הרבה משפחה וחברים בשבתות וחגים ועניין האירוח חשוב אצלכם, דווקא סדנא או קורס יכולים להתאים ממש לצרכים שלכם.

תגובות

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

חפשו גם בויקיפדיה

תוצאות חיפוש

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסע הטעמים סיור במטבח תאילנדי, איטלקי ומקסיקני

עולם המטבח הבינלאומי הוא כור היתוך של טעמים, טכניקות ומרכיבים שהתפתחו במשך מאות שנים על פני תרבויות שונות. חקר המטבחים הללו פותח צוהר אל ההיסטוריה, הגיאוגרפיה והמנהגים החברתיים של המדינות שבהן מקורם, ומספק חוויה חושית ותרבותית. בואו ונעשה סיור מרתק בין שלושה מאכלים בינלאומיים פופולריים: תאילנדי, איטלקי ומקסיקני, כל אחד ייחודי בדרכו שלו. מטבח תאילנדי: תערובת לוהטת של טעמים המטבח התאילנדי הוא 'פיוז'ן' נפיץ של טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים המשתלבים בהרמוניה בכל מנה. עשבי תיבול ותבלינים נועזים כמו עשב לימון, גלנגל, קפיר ליים ופלפל צ'ילי מוסיפים עומק לכל ביס, בעוד שהשימוש בחלב קוקוס ורוטב דגים מספק את הטעם אוממי שהוא תאילנדי מובהק. מעקב אחר המקורות וההשפעות ניתן לייחס את מקורות המטבח התאילנדי להשפעות ההודיות, הסיניות והאירופאיות שעיצבו אותו במשך מאות שנים. הקשר ההודי ניכר בשימוש בתבלינים ובקארי, בעוד שטכניקות כמו מוקפץ המשמשות בבישול הסיני עשו את דרכן למטבח התאילנדי. הסוחרים אירופאים הכניסו לאזור תפוחי אדמה וצ'ילי, וניתן לייחס את השימוש בעשבי תיבול טריים למנהגים ...

קורס קונדיטוריה אומנות המאפה, פנקו את החושים שלכם בהכנת מאפים מיוחדים

האם אתם מוכנים לצאת להרפתקה קולינרית שתפתה את בלוטות הטעם שלכם ותצית את התשוקה שלכם לקינוחים? הצצה לעולם הקסום של ייצור מאפים. בין אם אתם חולמים על יצירת קרואסונים עדינים, פשטידות מתקלפות או עוגות מורכבות, קורס קונדיטוריה יכול להיות השער שלכם לגילוי הסודות של צורת האמנות המענגת הזו. הצטרפו אלינו כשאנו מתעמקים בתחום המרתק של המאפים, בוחנים את ההנאות והתגמולים שמחכים לאלה שיבחרו לצאת למסע המענג הזה. אומנות הכנת המאפים המאפה, עם המרקמים העדינים, הצבעים התוססים והעיצובים המורכבים שלו, כבשו זה מכבר את לבם וחכיהם של חובבי אוכל ברחבי העולם. משכבות החמאתיות של קרואסון אפוי בצורה מושלמת ועד החלקה הקטיפתית של קרם ברולה קלאסי, כל ביס הוא תענוג חושי. אומנות הכנת המאפים היא שילוב של דיוק מדעי וכשרון אמנותי, כאשר כל מרכיב וטכניקה ממלאים תפקיד מכריע. זהו ממלכה קסומה שבה חמאה, קמח, סוכר וביצים הופכים ליצירות מעוררות תיאבון. על ידי הרשמה לקורס קונדיטוריה, אתם יכולים לחשוף את הסודות מאחורי הפינוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם ולפתח את הכישורים ליצור יצירות מופת קולינריות משלכם. רוצים גישה להמון מתכונים ...

שף בריאות ויועצי תזונה

בשנים האחרונות גובר הדגש על תזונה ואורח חיים בריא. כתוצאה מכך, הביקוש לשף בריאות ויועצי תזונה גדל משמעותית. אנשי מקצוע אלה עובדים עם יחידים וארגונים כדי ליצור ארוחות מזינות וטעימות המקדמות בריאות ורווחה. במאמר זה נחקור את התפקידים והאחריות של שפים בריאות ויועצי תזונה, כמו גם את חשיבותם בקידום חיים בריאים. שפים תזונתיים  שפים כאלה הם אנשי מקצוע קולינריים המתמחים ביצירת ארוחות בריאות ומזינות. הם עובדים עם יחידים, משפחות וארגונים כדי לפתח תוכניות ארוחות מותאמות אישית העונות על הצרכים והיעדים התזונתיים הספציפיים שלהם. הם משתמשים בידע שלהם בתזונה, מרכיבים וטכניקות בישול כדי ליצור ארוחות טעימות ומשביעות שגם טובות לגוף ולנפש כאחר. אחת מהאחריות העיקריות של אותם השפים היא ליצור תפריט תזונה מאוזנת עבור עבור אנשים שזקוקים. זה דורש הבנה מעמיקה של הצרכים התזונתיים של האדם או הארגון איתו הם עובדים. בנוסף, הם חייבים גם להיות בקיאים בהגבלות והעדפות תזונתיות שונות, כגון תזונה נטולת גלוטן, צמחונית וטבעונית. השפים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחותיהם כדי להבין את המטרות והיעדים שלהם. זה עשוי לכלול ...