יש נושאים רבים אשר יכולים להילמד במסגרת בית ספר לקונדיטוריה, וביניהם מתכונים חדשים ומסורתיים של דברי מאפה, עוגות, ממתקים וקינוחים באופן כללי, וכן שיטות אפיה ושימוש בטכניקות שונות כמו מדי חום, מדי צפיפות, רפרקטומטרים ועוד שיטות ושימוש בכלים ייחודיים. מקצוע הקונדיטוריה מתפתח כל הזמן, כך שמי שאוהב את הנושא חייב להתפתח ולהכיר את הטרנדים העכשוויים באופן עקבי, את השינויים המתרחשים בעולם זה, ואת התיאוריה העומדת מאחורי האפייה או היצירות השונות.
כאשר לומדים בבית ספר לקונדיטוריה, תוכלו להינות מחווית הלמידה הטובה ביותר האפשרית, באמצעות המתקנים החדישים הקיימים והצוות התומך, אשר מנוסה ומכיר את האופנות המתחלפות. לימוד שכזה, שנעשה באופן מקצועי מאפשר ללומדים לקבל את הסיכוי הטוב ביותר לקריירה, במקביל למוטיבציה פנימית, רצון ותשוקה לנושא הקונדיטוריה של התלמידים עצמם.
מי מתאים ללמוד במסגרת בית ספר לקונדיטוריה?
המונח 'קונדיטוריה' מתייחס לסוגים רבים ושונים של ממתקים, פטטיס פור, שוקולדים, עוגות על סוגיהן השונים ועוד. אנשים שרוצים ללמוד עוד על אפייה וקישוט בקינוחים בפרט ובארוחה בכלל, יכולים להשתתף בתוכניות הכשרה לקונדיטוריה. ישנן מגוון אפשרויות הכשרה זמינות, בהתאם למטרות ארוכות הטווח של כל אדם ואדם. ישנן תוכניות אשר ייכללו התנסות והתלמדות במסגרת עבודה כלשהי, בעוד אחרות ייכללו רק תעודת הכשרה מקצועית.
כמו כן, תוכלו לבחור בין לימודים בקורסים בודדים או בלימודים מעמיקים ונרחבים יותר דרך בית ספר לקונדיטוריה ומכללות קולינריות. ככל שהשאיפות שלכם יהיו גבוהות יותר, מבחינת הרצון לעבוד בכך בהמשך, כך תידרשו לחשוב על לימודים אינטנסיביים יותר, אשר יוכלו לספק לכם כלים, ידע והכשרה טובה יותר. על מקצוענות המקום ומידת הרצינות שלו תוכלו ללמוד מקריאה על בית הספר, מציאת חוות דעת של תלמידים לשעבר או חברים ומכרים, וכן מהמוניטין שבית הספר רכש לעצמו במהלך השנים.
אז מה באמת לומדים בבית ספר לקונדיטוריה?
ללא קשר לסוג התוכנית שתבחרו ללמוד בה, בין אם מדובר בקורסים בודדים ובין אם מדובר על לימודים ארוכים יותר, תוכלו ללמוד על סוגי האפייה הקיימים וטכניקות חדשות של אפייה ושל יצירת מנות חדשות. בחלק מבתי הספר תוכלו ליישם הלכה למעשה את הנלמד בכיתה באופן תיאורטי. הנושאים הלימודיים ייכללו עבודה עם סוכר, טכניקות יצירת שוקולד, מרציפן, לימודים על חומרי טעם וצבע, יצירת יצירות ראווה, פסטילאז' (בצק ממותק המשמש לקישוטים), טכניקות הצגה (צילחות), ניהול תקציבים ולימוד על עלויות ועוד.
למרות שקונדיטוריה היא תחום ספציפי במקצוע הקולינריה באופן כללי, הלימודים הינם מלאים ומעשירים מאד. קונדיטוריה יכולה למעשה גם לכלול יצירה של דברי מאפה, פטיסרי ומגוון נושאים נוספים, אשר לא מתמקדים רק במתוקים. אנשים אשר אוהבים את התחום, ודאי ישמחו לדעת שאת כל יצירות הקונדיטוריה אפשר לעשות גם ממרכיבים כשרים, כך שכל משפחה, גם בישראל, תוכל להינות מהמוצרים המוגמרים.
תגובות